top of page
Search
  • info0173266

'’Grote faillissementsgolf komt in voorjaar’'

Updated: Dec 14, 2020


In de afgelopen weken konden we het in alle kranten lezen. In het voorjaar wordt een grote golf aan faillissementen verwacht.


Misère debiteur

Veel ondernemers schrikken van deze berichten en weten niet goed hoe hierop te anticiperen. Wat te doen? Vaak zijn er ook tegenstrijdige belangen waar een ondernemer mee te maken heeft. Aan de ene kant staat hij voor de belangen van zijn bedrijf en hoopt hij dat hij er zo goed mogelijk doorheen komt. Aan de andere kant is er die band met de debiteur met wie hij een band heeft en wie hij de misère van een faillissement niet gunt. En vaak is het behouden van de klant belangrijk voor het voortbestaan van zijn bedrijf.


Veel ondernemers wachten daarom af. Wachten op wat komen gaat…….


Afwachten

Na geruime ervaring in de incassopraktijk weet ik dat afwachten en wachten tot de storm is overgewaaid de slechtste strategie is. Soms is het dan goed om hier met een extern persoon over te brainstormen. Een persoon die debiteur niet persoonlijk kent, maar wel snapt dat de ondernemer met die tegenstrijdigheden en zorgen in zijn maag zit.


Advies Zit jij met bovenstaande problematiek? Mijn advies is: wacht niet te lang met actie ondernemen! Natuurlijk begrijp ik dat de drempel om contact op te nemen met een incassospecialist soms hoog kan zijn. Echter, hoe later wij in het proces worden betrokken, hoe moeilijk het wordt om jouw belangen te behartigen.


Veel succes en vergeet vooral niet te genieten van de dingen die wel goed gaan!

6 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page